Beauty & Psyhology

 

26000897_1326196690818052_2717755710919067241_n

Prietena mea Mihaela Rotaru, makeup artist, va publica o carte interesantă despre tendințele femeii moderne și impactul psihologic al chirurgiei plastice. Am răspuns invitației sale și mi-am exprimat opinia legată de câteva argumente, pe care vi le împărtășesc și vouă.

Cât de important este aspectul fizic pentru psihicul nostru? Poate un aspect fizic plăcut să crească increderea in sine? În ce masura?

„Ar fi important să facem distincție între stima de sine și încredere. Mai exact este vorba despre diferența între calitate și capacitate. Și pentru a ilustra acest lucru putem da un exemplu elocvent: o prostituată poate avea încredere în forțele proprii, fiindcă e posibil să se descurce și să producă bani, însă la capitolul stimă de sine este destul de dificil să aibă o notă bună!

Atunci când vorbim despre aspect fizic plăcut ne referim practic la două coordonate esențiale și anume: pe de o parte trasăturile fizice, frumusețea feței, a corpului, iar pe de altă parte modul în care ele sunt puse în valoare și aici vorbim de vestimentație, machiaj, accesorii, întreținerea tenului, a unghiilor, a părului.

Un aspect fizic plăcut poate influența în mod direct stima de sine și în mod indirect încrederea. Spun asta pentru că este binecunoscută predilecția ființei umane către formă și aspect, iar când o persoană este conștientă de potențialul său și pe deasupra știe să il pună în valoare, atunci sunt mari șanse să aibă o stimă de sine ridicată. Indirect, o persoană cu un aspect fizic agreabil, conștientă de calitățile sale fizice, știe că poate obține anumite avantaje în realțiile cu oamenii și asta o ajută să aibă încredere în ceea ce întreprinde.

Așadar încredrea și stima de sine influențează psihicul omului și îl influențează direct proporțional. Cu cât nivelul lor este mai crescut și reușește să determine rezultate mai bune în viața de zi cu zi, cu atât mai mult putem vorbi de un psihic sănătos și echilibrat.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s