„Frumoasă cu orice chip”

g

Din viitoarea carte a Mihaelei Rotaru – „Frumoasă cu orice chip”…

Comparativ cu câțiva ani in urma, astăzi, procedurile chirurgicale de infrumusețare și injecțiile au devenit mult mai accesibile, iar femeile din mai multe categorii sociale apelează sau iși doresc să apeleze din ce în ce mai mult la aceste servicii. Consideri că această goana dupa perfecțiune este un lucru negativ? Ar trebui să ne acceptăm imperfecțiunile fizice și procesul natural de imbătrânire sau sa luptăm împotriva lor?

Am evoulat mii de ani pentru a ne face viața mai ușoară. Omenirea a făcut descoperiri  colosale pentru a se bucura de un trai mai simplu și mai fericit. Am ajuns să putem înlocui organe nefuncționale prin transplant, să inventăm aparate care să substituie părți ale corpului și chiar să ne putem modifica înfățișarea.

De ce să nu ne bucurăm de anumite îmbunătățiri dacă știința a ajuns până aici? Sigur, vorbim de îmbunătățiri nu de transformări structurale și de prost gust. Atâta vreme cât există echilibru și oamenii nu trec în zona extremelor, aceste proceduri se încadrează în realitatea noastră incontestabilă.

La fel de multă dreptate au și cei care contestă intervențiile chirurgicale de înfrumusețare. Este viziunea lor despre viață și despre normalitate. Cine spune că trebuie să găndim la fel? Nu există un „trebuie” atunci când vine vorba despre corpul și înfățișarea fiecăruia. Este un argument atât de subiectiv, încăt el va rămâne toată viața „o alegere”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s